Copane de rata confiate, cu sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de copane de rata confiate, cu sos picant din: copane de rata, sare grunjoasa, untura de rata sau de gasca, ulei de susan, ceapa, boia iute, vin rosu, amidon, supa clara, zahar si sos de stridii.
- 6 copane de rata
- 70 g sare grunjoasa
- 900 g untura de rata sau de gasca
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura ceapa tocata
- 1/2 boia iute
- 50 ml vin rosu, dulce
- 1 lingurita amidon, dizolvat in apa
- 500 ml supa clara
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sos de stridii
Mod de preparare:
Presară carnea cu sare şi lasă să stea 6 ore. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/140 °C. încinge grăsimea pe foc până fierbe.
Scutura sarea de pe carne şi pune copanele în grăsimea fierbinte, care să le acopere. Acoperă vasul şi dă la cuptor 1 xh ore. Lasă să se răcească în grăsime
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/220 °C. Aşază carnea pe un grătar şi dă la cuptor 20 de minute, până când pieliţa devine crocantă.
Încinge uleiul şi sotează ceapa, adaugă prunele si fierbe 1 minut. Adaugă ingredientele rămase şi fierbe 10 minute la foc mic, înăbuşit. Serveşte cu sos şi garnitură de varză roşie şi cartofi.
Copane de rata confiate, cu sos picant
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rata confiata
- pulpe de rata confiate
- carne confiata