Copane de rata in sos

Printeaza

Copane de rata in sos din: copane de rata, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, portocala, unt, faina, dafin, chili, vin, masline, zahar, otet.

Ingrediente:

  • 4-6 copane de rată
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 portocală
  • 1 lingură de unt clarificat
  • 1 linguriţă de făină
  • 1 frunză de dafin
  • 1 chilli uscat
  • 500 ml vin alb sec
  • 175 g măsline verzi
  • zahăr
  • 1 lingură de otet de vin

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 225 °C. Copanele de raţă se sărează şi se piperează. Ceapa şi usturoiul se curată şi se toaca mărunt.

Morcovul se curată şi se taie felii. Se spală portocala cu apă fierbinte, se usucă şi se taie felii.

Se prăjesc copanele în untul clarificat încins. Se adaugă ceapa, usturoiul şi morcovul. Peste amestec se presară făina.

In continuare, se adaugă chiliul, frunza de dafin şi feliile de portocală.

Se bagă totul în cuptorul preîncălzit şi se lasă 20 de minute să se rumenească la 200 °C. Se toarnă apoi vinul şi se mai bagă la cuptor circa 20 de minute.

Se scot sâmburii măslinelor, iar pulpa se taie rondele. Frunza de dafin, chiliul şi feliile de portocală se scot din tavă, după care sosul se lasă să se reducă la jumătate.

Măslinele se bagă în sos şi se încălzesc. Se asezonează sosul după gust cu sare, piper, zahăr şi oţet. Aripioarele se servesc în sos.

Copane de rata in sos

Copane_de_rata_in_sos

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.