Copanele crocante cu sos verde
PrinteazaO reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline.
- 2 legaturi patrunjel
- 2 fire de busuioc
- 2 fire de menta
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 lingura capere (de la borcan)
- 2 fileuri de sardele (de la borcan)
- putin otet
- 150 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 12 ciocanele de pui
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se prepară sosul verde: se pasează cu mixerul verdeaţa cu usturoiul, muştarul, caperele, fileurile de sardele, oţetul şi uleiul de măsline. Se sărează, se piperează şi se acoperă. Se lasă la frigider cca 8 ore.
Se condimentează ciocănelele şi se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie antiaderentă, cca 25-30 min., întorcându-le de pe o parte pe alta. Ciocănelele şi sosul verde se împachetează separat şi se servesc cu felii de lămâie.
Copanele crocante cu sos verde
Pofta buna!