Copănele crocante umplute cu telemea
PrinteazaCopănele crocante umplute cu telemea din: cartofi rosii, ceapa, masline negre, ulei de masline, sare, piper, telemea, oregano, suc de lamaie, pulpe superioare de pui, rosii cherry, supa, vin alb.
- 600 g cartofi rosii
- 3 cepe
- 150 g masline negre
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 200 g telemea
- 1 legatura oregano
- 2 linguri suc de lamaie
- 4 pulpe superioare de pui
- 250 g rosii cherry
- 150 ml supa
- 150 ml vin alb
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220°C. Se spală cartofii şi se taie pe lung, apoi se taie felii. Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se amestecă cu măsline, ulei, sare şi piper. Se repartizează pe o tavă unsă şi se coc la cuptor 20 min.
Se zdrobeşte telemeaua cu furculiţa. Se toacă frunzuliţele de oregano; se adaugă la brânză, împreună cu sucul de lămâie şi piper. Se amestecă. Se spală copanele, se şterg şi se condimentează. Se taie câte un buzunărel sub piele şi se umple cu amestecul de brânză.
Se aşază bucăţile de carne într-o formă de sufleu şi se pun alături roşiile spălate, se toarnă vin şi supă şi se dau la cuptor. Se coc 30 min., până se rumenesc copanele.
Copănele crocante umplute cu telemea
Pofta buna!
Mi-ai dat o idee 😉