Copanele cu masline
PrinteazaCopanele cu masline din: copane de pui, boia, sare, piper, ulei, masline, sherry, patrunjel.
- 8 copane inferioare de pui
- boia
- sare
- piper
- ulei de măsline pentru prăjit
- 175 g măsline umplute cu usturoi
- cca 150 ml Fino Sherry
- 5 fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Se condimentează copanele de pui cu boiaua, cu sarea şi cu piperul. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, în care se prăjesc apoi copanele pe toate părţile, circa 15-20 de minute.
Carnea trebuie să fie bine pătrunsă. După 5 minute se adaugă măslinele scurse de zeamă.
Peste carnea făcută se toarnă sherry-ul şi se mai lasă totul să fiarbăîncă 2 minute. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se taie mărunt.
Copanele de pui se servesc cu pătrunjel presărat deasupra.
Copanele cu masline
Pofta buna!