Copanele cu sos de mere si sote
PrinteazaO reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi, patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde, buchetele de broccoli, ardei gras si unt.
- 4 copanele
- 4 cartofi
- pătrunjel verde
- busuioc
- seminţe de fenicul
- 1 lingură cu ulei
pentru sosul de mere:
- 3 mere
- 50 ml smântână
- 1 lingură cu făină
- 1 lingură cu unt
- 1 linguriţă cu zahăr
- zeamă de lămâie
pentru sote:
- 1 morcov mare
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 6-7 bucheţele de broccoli
- 1 ardei gras mare
- 1 linguriţă cu unt
Mod de preparare:
Pune cartofii la fiert în coajă. Spală copănelele, condimentează-le şi pune-le la cuptor într-o tavă, cu o lingură cu ulei şi apă cât să le acopere.
Curăţă legumele şi taie morcovii în rondele groase, ardeiul în felii, broccoli rupe-lîn bucăţi mai mici, iar păstăile de fasole, înjumătăţi. Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, adaugă legumele pentru cinci minute.
Scoate-le, pune-le într-un vas termorezistent, adaugă o linguriţă cu unt, acoperă şi dă vasul la cuptor o jumătate de oră. Curăţă cartofii fierţi, condimentează-i cu pătrunjel fin tocat. Serveşte copănelele calde, cu garnitură de legume crocante, cartofi fierţi şi sos de mere.
Sos de mere: Curăţă merele de coajă, dă-le pe răzătoarea mare şi fierbe-le zece minute într-o cană cu apă (250 ml). Adaugă frunzele de ţelină pentru un plus de savoare. Când merele sunt fierte, adaugă făina frecată cu două linguri cu apă rece, smântână şi dă totul în 2-3 clocote.
Dacă se îngroaşă prea tare, diluează cu apă. la de pe foc, adaugă untul, câteva picături de lămâie şi o linguriţă cu zahăr. Ia de pe foc, adauga untul, cateva picaturi de lamaie si o lingurita cu zahar.
Copanele cu sos de mere si sote
Poftă bună!