Copanele de prepelita cu rosii
PrinteazaCopanele de prepelita cu rosii din: copanele de prepelita, sare, piper, faina, ou, pesmet alb, ulei, rosii, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, ceapa, miere, suc de rosii, zahar, otet, sare si unt.
- 8 copanele de prepelita
- sare
- piper
- 50 g faina
- 1 ou
- 100 g pemset alb
- 100 ml ulei
sos de rosii:
- 400 g rosii
- sare
- piper
- 1 lingurita cimbru
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 lingura ulei
- 1 lingura ceapa tocata
- 1 lingura miere
- 300 ml suc de rosii
rosii caramelizate:
- 4 ciorchini de rosii mici
- 2 linguri zahar
- 50 ml otet
- 3 linguri suc de rosii
- sare
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se spala copănelele, se şterg şi se scot oasele din spate. Se curăţă oasele din faţă şi carnea care atârnă se înfăşoară pe ele. Copănelele se sărează, se piperează şi se tăvălesc prin făină, apoi prin ou bătut şi apoi prin pesmet.
Copănelele se prăjesc încet în ulei încins, până ce devin aurii. Se lasă să se scurgă pe un prosop de hârtie.
Sos de roşii: Cuptorul se încălzeşte la 120° C. Se opăresc roşiile, se decojesc, se taie sferturi şi se curăţă de seminţe. Se aşază pe o tavă, se presară piper, sare, cimbru şi 1/2 din usturoi. Se coc 5-15 min.; nu trebuie să fie prea moi. Se încinge uleiul şi se călesc usutroiul şi ceapa; se adaugă miere şi suc de roşii, se condimentează şi se lasă să fiarbă. Se adaugă roşiile.
Roşii caramelizate: Se caramelizează zahărul şi se adaugă în tigaie ciorchinii de roşii; se stinge cu oţet şi suc de roşii şi se condimentează. Se lasă 1 min. şi se înglobează untul.
Servire: Copănelele pane se aşază pe farfurii alături de sosul de roşii şi roşiile caramelizate. Prepa¬ratul se poate orna cu roşii umplute, salată creaţă şi hasmatuchi.
Copanele de prepelita cu rosii
Pofta buna!