Copănele de pui cu cartofi la cuptor
PrinteazaCopănele de pui cu cartofi la cuptor din: cartofi, ulei de floarea soarelui, fulgi de ardei iute, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar dijon, copanele de pui si salata verde.
- 4 cartofi mari, taiati sferturi
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- un varf fulgi de ardei iute
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- un varf de semine de chimen, macinate
- 6 linguri miere lichida
- 4 linguri sos de soia (optional)
- 2 linguri mustar de Dijon
- 8 copanele de pui
- frunze de salata verde, pentru servit
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Amestecă bine cartofii cu ulei şi condimente. Pune-i apoi pe o tavă de copt si da la cuptor 35 de minute. Amesteca mierea, sosul de soia si muştarul.
Şterge copăne- lele cu un şervet de bucătărie, apoi pune-le într-o pungă de plastic împreună cu marinata de muştar. Amestecă bine, iar dacă ai mai mult timp, lasă-le la marinat câteva ore, în frigider
Pune copanelele într-o tavă de copt unsă cu ulei şi coace-le 25 de minute, până sunt bine pătrunse. Serveşte cu cartofi copţi şi frunze de salata verde.
Copănele de pui cu cartofi la cuptor
Pofta buna!