Copanele de pui fripte
PrinteazaCopanele de pui fripte din: gem, ceapa, otet, sos, ulei, copane, sare, piper.
Ingrediente:
- 2/3 ceaşcă gem de mango
- 2 linguri ceapă de tuns tocată
- 2 linguri oţet (preferabil de orez)
- 2 linguri hot sauce
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 copane întregi, fără piele
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă piper măcinat
Mod de preparare:
Copanele de pui fripte: Pregătiţi grătarul, aranjând jarul spre marginile vetrei, astfel încât să rămână o zonă liberă în mijloc.
Amestecaţi bine gemul, ceapa, oţetul şi sosul iute. Puneţi deoparte 1/4 ceaşcă din amestec. Ungeţi uniform cu ulei copanele, presăraţi sare şi piper.
Puneţi o tavă de aluminiu de unică folosinţă în zona fără jar a vetrei grătarului. Puneţi copanele pe gratar, deasupra zonei fără jar. Ungeţi carnea cu cca 2 linguri din sosul cu gem.
Puneţi capacul special peste grătar. Frigeţi carnea cam 90 minute, întor-când-o şi ungând-o cu sos la fiecare 20 minute.
Serviţi copanele stropite cu sosul păstrat deoparte.
Pofta buna!