Copanele de pui fripte

Printeaza

Copanele de pui fripte din: gem, ceapa, otet, sos, ulei, copane, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2/3 ceaşcă gem de mango
  • 2 linguri ceapă de tuns tocată
  • 2 linguri oţet (preferabil de orez)
  • 2 linguri hot sauce
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 copane întregi, fără piele
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă piper măcinat

 

Mod de preparare:

Copanele de pui fripte: Pregătiţi grătarul, aranjând jarul spre marginile vetrei, astfel încât să rămână o zonă liberă în mijloc.

Amestecaţi bine gemul, ceapa, oţetul şi sosul iute. Puneţi deoparte 1/4 ceaşcă din amestec. Ungeţi uniform cu ulei copanele, presăraţi sare şi piper.

Puneţi o tavă de aluminiu de unică folosinţă în zona fără jar a vetrei grătarului. Puneţi copanele pe gratar, deasupra zonei fără jar. Ungeţi carnea cu cca 2 linguri din sosul cu gem.

Puneţi capacul special peste grătar. Frigeţi carnea cam 90 minute, întor-când-o şi ungând-o cu sos la fiecare 20 minute.

Serviţi copanele stropite cu sosul păstrat deoparte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.