Copanele de pui in sos de caise
PrinteazaO reteta de copanele de pui in sos de caise din: copane de pui, vin dulce, compot de caise, ulei, unt, patrunjel, sare, piper, orez, salata verde, ceapa rosie, castravete, zeama de lamaie, marar, patrunjel si rozmarin.
- 4 copane de pui
- 75 ml vin dulce
- un compot de caise
- 3 linguri ulei
- 50 g unt
- o legatura patrunjel
- sare
- piper
- 200 g orez
- o salata verde
- o ceapa rosie
- un castravete
- zeama de lamaie
- marar
- patrunjel
- rozmarin
Mod de preparare:
Se înţeapă copanele de pui cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit şi se împănează cu unt şi cu rozmarin. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei, cu vin dulce şi se bagă în cuptor.
Se scot caisele din compot, se scurg de zeamă şi se taie cubuleţe. Orezul se alege, se spală în câteva ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi cu o lingură de ulei. După ce a fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe.
Se spală salata verde, ceapa, castravetele şi mărarul, se taie ca pentru salată şi se condimentează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Cu 25 de minute înainte de a scoate copanele din cuptor, se pun cubuleţele de caise şi se amestecă cu sosul din tavă.
După ce s-au rumenit, se servesc cu sos de caise şi cu garnitură de orez şi salată. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.
Copanele de pui in sos de caise
Pofta buna!