Copănele de pui in sos
PrinteazaO reteta delicioasa de copanele de pui cu: sos de soia, sos worchester, apa, sos picant, zahar brun, otet, susan, ghimbir, curry.
- 1 kg copănele
- 100 ml sos soia
- 100 ml sos worchester
- 100 ml apă
- 100 ml sos picant
- 3 linguri zahăr brun
- 2 linguri oţet balsamic
- 1 lingură susan
- ghimbir
- curry
Pui copănelele de pui într-un vas şi torni peste ele sosul de soia şi sosul worchester. Le dai la frigider pentru 2-3 ore. Scoţi copănelele şi le pui într-o tavă.
Peste sosul rămas de la marinare, adaugi zahărul brun şi amesteci până se topeşte.
Pui apoi sosul picant şi oţetul balsamic, adaugi ghimbir şi curry, amesteci până se omogenizează, apoi pui apă şi torni sosul în tavă peste copănele.
Dai la cuptor la foc mic până se rumenesc copănelele pe ambele părţi şi se caramelizează sosul. Scoţi tava de la cuptor şi presari susan. Serveşti pe pat de orez.
Copănele de pui in sos
Pofta buna!