Copănele de pui în stil thailandez

Printeaza

Copanele de pui in stil thailandez din: sos dulce de chilli, coaja si zeama de potocala, usturoi, pasta de curry si ciocanele de pui.

Carnea de pui furnizează vitamine și minerale esențiale, cum ar fi niacina (vitamina B3), fosfor, seleniu și vitamina B6.

Conține aminoacidul triptofan:

Acest aminoacid este un precursor al serotoninei, o substanță chimică din creier care reglează starea de spirit și poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății.

Contribuie la creșterea masei musculare:

Datorită conținutului său bogat de proteine, carnea de pui este o opțiune excelentă pentru sportivi și pentru cei care doresc să își dezvolte masa musculară.

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 linguri de zeama
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingura pasta rosie de curry
  • 8 ciocanele de pui, fara piele si crestate

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6 şi se tapeteazâ cu folie de aluminiu o tavă.

Se amestecă sosul dulce de chilii cu usturoiul, coaja rasă şi zeama de portocală, pasta de curry şi un sfert de linguriţă de sare.

Se adaugă puiul şi se acoperă bine cu sos.

Se aşază ciocănelele de pui peste folia de aluminiu, se stropesc cu marinata rămasă în pol şi se dau la cuptor 35-40 de minute, până se pătrund.

Pentru a putea fi servite afară, se înfăşoară în folie de aluminiu sau într-un recipient.

Copănele de pui în stil thailandez

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Denisa

    Arata bine copanelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.