Coptură de asin
PrinteazaCoptură de asin din: pulpa de asin, faina, vin, ceapa, morcovi, telina, slanina, frunza de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de vita concentrata, sare, piper, mamaliga.
- 800 g pulpă de asin
- 200 g făină albă
- o sticlă de vin Amarone
- două cepe
- doi morcovi
- o ramură de ţelină
- 20 g slănină
- o frunză de dafin
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- supă de vită concentrată
- sare
- piper
- mămăligă
Mod de preparare:
Taie carnea în cuburi şi trece-o prin făină. Sotează în ulei de măsline cepele (tocate mărunt), morcovii, ţelina şi slănina (toate tăiate cubuleţe). Lasă-le puţin la foc mic, apoi adaugă carnea şi rumeneşte-o.
Toarnă vinul, pune frunza de dafin, potriveşte gustul de sare şi piper, adaugă supa de vită concentrată, acoperă vasul cu un capac şi lasă-l să fiarbă la foc mic, la cuptor. Carnea trebuie să se coacă astfel timp de patru ore.
La nevoie, mai adaugă puţină supă de legume sau de vită (caldă). Pentru ultima jumătate de oră, trece din nou vasul pe flacăra aragazului, ia capacul şi lasă să fiarbă pînă scade bine sosul. Serveşte carnea în sosul ei, cu mamaliga alături.
Pofta buna!