Coptură de asin

Printeaza

Coptură de asin din: pulpa de asin, faina, vin, ceapa, morcovi, telina, slanina, frunza de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de vita concentrata, sare, piper, mamaliga.

Ingrediente:Coptură de asin

  • 800 g pulpă de asin
  • 200 g făină albă
  • o sticlă de vin Amarone
  • două cepe
  • doi morcovi
  • o ramură de ţelină
  • 20 g slănină
  • o frunză de dafin
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • supă de vită concentrată
  • sare
  • piper
  • mămăligă

 

Mod de preparare:

Taie carnea în cuburi şi trece-o prin făină. Sotează în ulei de măsline cepele (tocate mărunt), morcovii, ţelina şi slănina (toate tăiate cubuleţe). Lasă-le puţin la foc mic, apoi adaugă carnea şi rumeneşte-o.

Toarnă vinul, pune frunza de dafin, potriveşte gustul de sare şi piper, adaugă supa de vită concentrată, acoperă vasul cu un capac şi lasă-l să fiarbă la foc mic, la cuptor. Carnea trebuie să se coacă astfel timp de patru ore.

La nevoie, mai adaugă puţină supă de legume sau de vită (caldă). Pentru ultima jumătate de oră, trece din nou vasul pe flacăra aragazu­lui, ia capacul şi lasă să fiarbă pînă scade bine sosul. Serveşte carnea în sosul ei, cu mamaliga alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.