Coq au vin (Cocos in vin)
PrinteazaCoq au vin (Cocos in vin) din: cocos, vin rosu, piept de porc, untura, ciuperci, ceapa, arpagic, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, cimbru, foi de dafin, cognac, faina, sare si piper.
- 1 cocos
- 700 ml vin rosu
- 400 g piept de porc crud uscat
- 2 linguri untura
- 300 g ciuperci mici
- 2 cepe
- 200 g arpagic
- 2-3 fire tulpina de telina
- 3-4 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 5 catei de usturoi
- 4-5 crengute de cimbru
- 4 foi de dafin
- 50 g unt
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 ml cognac
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cocoşul, pârliţi-l la flacără, spălaţi-l şi tăiaţi-lîn bucăţi potrivite.
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi într-un castron încăpător bucăţile de carne, legumele tocate, tulpina de ţelină tocată, usturoiul tocat, foile de dafin, cimbrul şi 1 linguriţă boabe de piper.
Turnaţi în castron vinul, astfel încât să acopere totul, acoperiţi castronul cu folie şi puneţi-l la frigider pentru cel puţin 24 de ore.
Tăiaţi pieptul de porc în feliuţe de circa 5mm grosime şi prăjiţi-le în untură până când se rumenesc bine şi devin crocante.
Scoateţi-le pe o farfurie şi în untura rămasă prăjiţi bucăţile de carne marinate până când se rumenesc bine pe toate părţile.
Puneţi cognac-ul si daţi-i foc, apoi când alcoolul se evaporă, adăugaţi legumele şi marinată în care au stat bucăţile de came.
Acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul la foc mic circa 60 de minute.
Scoateţi bucăţile de carne şi legumele pe un platou, acbperiţi-le şi păstraţi-le la cald.
Strecuraţi zeama rămasă, adăugaţi untul şi făina desfăcută în putină apă şi mai fierbeţi sosul până când începe să se îngroaşe.
Serviti bucăţile de carne cu garnitură de legume, feliuţe de piept de porc prăjite, totul stropit cu sos şi presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Coq au vin
Pofta buna!
minunat ce aveti aici!