din: ceafa de porc, miere, mustar dijon, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, suc de lamaie, supa de pui, unt. Această rețetă este pentru 4 porții. Ingrediente: 600g de ceafă de porc, tăiată în bucăți de 2,5 cm grosime 3 linguri de miere 2 linguri […]
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina
PrinteazaCorabioare de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte, sare si piper.
Ingrediente:
- 16 frunze mici de andive
- 100 g mar verde
- 100 g radacina de telina
- sucul de la 1 lamaie
- 15 cl smantana lichida
- 1 foaie de gelatina
- 1 lingurita de mustar seminte
- 1 lingura cu ciboulette tocata
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina: Ştergeţi atent foile de andive şi mărul cu o cîrpă umedă. Spălaţi şi curăţaţi bucăţile de ţelină şi tăiaţi-le cuburi.
Tăiaţi mărul în patru, fară să-l curăţaţi, scoateţi căsuţa cu sîmburi şi stropiţi bucăţile bine, cu zeamă de lămîie, pe rînd.
Turnaţi smîntînă (în afară de 2 linguriţe) într-un castron şi băgaţi-l în congelator timp de 10 minute.
încălziţi uşor, într-o crăticioară, cele 2 linguriţe de smîntînă păstrate, adăugaţi gelatina mărunţită şi înmuiată şi lăsaţi-o să se topească, amestecînd.
Luaţi de pe foc şi lăsaţi la răcit. Radeţi ţelina şi mărul pe răzătoarea mare şi stropiţi-le imediat cu restul de zeamă de lămîie. Puneţi-le deoparte.
Scoateţi smîntînă din congelator şi bateţi-o bine, ca pentru chantilly. Adăugaţi muştarul şi smîntînă cu gelatină, săraţi, piperaţi şi amestecaţi.
Turnaţi acest sos peste ţelina cu măr şi amestecaţi. Ornaţi amestecul cu frunzele de andive, formînd un mic con. Aşezaţi preparatul pe o tavă şi puneţi-o în frigider, timp de 1 oră.
Presăraţi cu ciboulette şi serviţi ca gustare.
Pofta buna!
Ceafă de porc cu sos de miere și mustar