Corabioare cu ciuperci
PrinteazaO reteta gustoasa de corabioare cu ciuperci, patrunjel, piper, ulei, zeama de lamaie, faina, margarina si sare.
- 1 kg ciuperci
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 linguriţă piper
- 3 linguri ulei
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
Ingrediente aluat:
- 400 g făină
- apă
- 200 g margarină
- sare
Mod de preparare:
Din făină, margarină, sare şi puţină apă caldă frămânţi un aluat omogen pe care îl laşi 1 oră la frigider. Fierbi ciupercile 5 minute în apă clocotită cu zeamă de lămâie, apoi le scurgi şi le tai mărunt. Le căleşti în ulei, apoi presari piper, sare şi pătrunjel tocat, întinzi pe planşetă o foaie de aluat şi decupezi rondele cu un pahar.
Pe fiecare rondea pui câte o lingură de ciuperci, le strângi marginile cât să formezi o corăbioară, apoi le aşezi pe toate într- o tavă unsă cu margarină. Le coci la foc potrivit 15 minute.
Pofta buna!