Corăbioare de dovlecei cu branză
PrinteazaCorăbioare de dovlecei cu branză
- 3 dovlecei mai lungi
- 200 g brânză de vaci
- 100 g caşcaval vegetal
- 2 legături ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- 1 legătură mărar
- 3-4 linguri ulei
- tarhon
Mod de preparare:
Dovleceii se taie pe jumătate în lung, se scobesc de seminţe şi puţin miez şi se dau în câteva clocote, cu apă fierbinte şi sare, până se înmoaie, avându-se grijă să nu se sfărâme. Se aşază într-un vas de Jena sau de ceramică termorezistent.
Ceapa tocată şi miezul de la dovlecelul tăiat mărunt se amestecă cu brânza bine frământată, apoi cu 100 g caşcaval vegetai ras, usturoi, mărar tocat şi tarhon. Se umple fiecare jumătate de dovlecel cu acest amestec, se acoperă cu felii de roşii şi caşcaval ras.
Se garnisesc cu mărar şi tarhon, apoi se dau la cuptor 20-25 de minute. Se sen/esc calzi, cu salată de crudităţi.
Poftă bună!