Corăbioare cu fructe glasate
PrinteazaO reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine, zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si zahar brun.
- 1 pepene mare dulce
- 350 g capsuni curatate de codite si taiate in sferturi
- 150 g afine
- 125 g zmeura
- 2 kiwi descojite taiate in doua si apoi in felii subtiri
Pentru glazura de portocale:
- 4 linguri otet balsamic
- un praf coaja rasa de portocala
- 2 linguri suc proaspat de portocale
- 2 lingurite zahar brun
Mod de preparare:
Intai se prepara glazura. Se combina otetul balsamic cu coaja si zeama de portocala si cu zaharul brun intr-un vas pentru cuptorul cu microunde.
Se incalzeste 2-3 minute la gradatia maxima in cuptorul cu microunde sau pana cand capata consistenta unui sirop.
Alta varianta este sa se puna ingredientele intr-o craticioara la foc potrivit 4-5 minute. Se lasa glazura deoparte.
Se taie pepenele galben in doua si se curata miezul de seminte si de fibre.
Folosind o cupa speciala pentru inghetata sau o lingura mai mica se scobesc din pulpa pepenelui cat mai multe bile
. Se pun bilele de pepene, capsunile, afinele, zmeura si kiwi intr-un castron mare.
Se scobesc bine cojile de pepene, apoi se taie fiecare in doua, obtinandu-se patru „corabioare“.
Se stropesc fructele cu glazura de portocale. Se aranjeaza fructele glasate in corabioare si se servesc.
Corăbioare cu fructe glasate
Pofta buna!