Rețetă delicioasă de vin de măceșe – Cum să prepari vinul acasa din: macese, apa, zahar, coaja si suc de lamaie, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 500g de măceșe proaspete sau congelate 1 litru de apă 250g de zahăr Coaja rasă și sucul de la o lămâie 3-4 cuișoare pentru aromă (opțional) 1 baton de scorțișoară […]
Corabioare cu fructe de mare
PrinteazaCorabioare cu fructe de mare din: avocado, icre rosii, ceapa verde, amestec de fructe congelate, lamaie, grepfrut rosu, oua, maioneza, ulei de masline si sare.
Ingrediente:
- 2 avocado
- 50 g icre rosii
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 pachet amestec fructe de mare congelate
- 1/2 lamaie
- 1 grepfrut rosu
- 2 oua fierte
- 1 lingura cu maioneza
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Taie fructele de avocado in doua, scoate samburii si, cu o lingura, scobeste pulpa. Jumatate din cantitatea de pulpa amestec-o in blender cu zeama de lamaie, maioneza, o lingură cu ulei de măsline şi sare după gust.
Pasează bine toate ingredientele până obţii un sos fin.
Pune fructele de mare în apă clocotită cu sare şi fierbe-le 4-5 minute. Lasă-le să se scurgă. Amestecă fructele de mare cu icrele, frunze de ceapă verde tăiate în diagonală, restul de avocado tăiat cuburi, grepfrutul tăiat cuburi şi sosul preparat.
Potriveşte gustul de sare şi zeamă de lămâie. Folosind o lingură, pune din salata de fructe de mare în toate cele patru jumătăţi de avocado.
Corabioare cu fructe de mare
Pofta buna!
Ceaiul de Leuștean – Tradiție și Beneficii
Ceaiul de Leuștean – Tradiție și Beneficii din: frunze de leustean, apa. Leușteanul este cunoscut pentru efectele sale diuretice, ajutând la eliminarea excesului de lichide și săruri din organism. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele cu hipertensiune arterială sau afecțiuni renale. Datorită conținutului său de fibre, leușteanul poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și prevenirea […]