Corabioare napoletane
PrinteazaCorabioare napoletane din: faina, unt, branza, busuioc, ardei, ceapa, masline, dovlecei, ulei, cimbru, rosii, sare, piper.
- 250 g făină
- 250 g unt
- 250 g brânză de vaci
- 1 linguriţă cu busuioc uscat
- ardei iute roşu, uscat şi pisat
- sare
Pentru umplutura:
- 2 cepe
- 2 ardei graşi verzi
- 25 g măsline fără sâmburi
- 1 dovlecel mic
- 4 linguri cu ulei
- 4 rămurele de cimbru proaspăt
- 1/2 kg roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasează cât mai fin brânza de vaci, adaugă untul moale şi amestecă bine. După ce s-a omogenizat totul, pune făina, sarea, ardeiul pisat, busuiocul.
Frământă 2-3 minute şi lasă aluatul să se odihnească 20 de minute la rece.
Pune în uleiul încins ceapa tăiată solzişori şi ardeiul felii. Când s-au înmuiat, adaugă dovlecelul rondele. Amestecă şi lasă încă 3 minute pe foc. Sărează, piperează după gust.
Intinde aluatul într-o foaie de 3 mm grosime şi taie-l în dreptunghiuri măricele. Ridică marginile (cam 2 cm) şi lipeşte colţurile astfel încât să formezi o corăbioară/tăviţă.
Umple corăbioarele cu amestecul de legume, garniseşte cu roşii tăiate felii şi sferturi de măsline. Fărâmiţează puţin cimbru deasupra şi dă la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pofta buna!