Corabioare

Printeaza

Corabioare

Ingrediente:Corabioare

  • 250 g făină
  • 120 g zahăr vanilat
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguriţe apă rece
  • 200 g unt proaspăt
  • un praf de sare

 

 

Mod de preparare:

Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece, untul proaspăt tăiat în bucăţi şi un praf de sare.

Se frământă repede un aluat care se lasă o jumătate de oră să se odihnească la rece. Se întinde pe masa de aluat presărată cu puţină făină, o foaie groasă de 1/2 cm.

Se taie forme rotunde sau romburi care se coc pe o tavă, la foc potrivit, mai mult slab.

Nu trebuie să se rumenească. Aluatul de corăbioare trebuie frământat repede la loc rece, pentru ca untul să nu se moaie de căldura mâini.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.