Cordon bleu cu carne de vitel din: carne, cascaval, sunca, faina, pesmet, sare, piper.
Cordon bleu este o denumire care se referă în general la o distincție sau o onorificență deosebită, dar în lumea culinară, cordon bleu se referă la felul de mâncare menționat mai sus.
Se spune că acest preparat a fost inventat în Franța, în secolul al XVI-lea, de către un bucătar al regelui Henric al III-lea, care a creat un fel de mâncare în formă de panglică albastră (cordon bleu) pentru a o onora pe Caterina de Medici, soția regelui.
De-a lungul timpului, cordon bleu a suferit multe schimbări și a fost adaptat la gusturile și preferințele diferitelor culturi și regiuni.
Astfel, în loc de carne de pui sau vită, acest fel de mâncare poate fi preparat și cu alte tipuri de carne, cum ar fi porc sau pește.
Ingrediente:
4 felii carne de viţel
4 felii caşcaval
4 felii şuncă
făină
pesmet
un ou
unt
sare
piper
Mod de preparare:
Carnea se bate şi se presară cu sare şi piper.
Pe fiecare bucată de carne se aşază o felie de şuncă, apoi caşcavalul.
Se pliază în două, ca un portofel, se prinde cu scobitoare.
Se trece fiecare porţie prin făină, ou şi pesmet şi se rumeneşte în unt.
Cordon bleu din: piept de curcan, sunca, cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 felii piept de curcan 4 felii şuncă 4 felii caşcaval 2 ouă făină pesmet sare piper ulei sau unt pentru prăjit Mod de preparare: Se pun feliile de piept de curcan între două folii de plastic şi se bat […]
Cordon bleu din aluat de cartofi din: cartofi, unt, oua, sare, faina, boia, cascaval, sunca, pesmet. Ingrediente: 500 g cartofi 500 g unt 2 ouă sare 150-200 g făină pesmet boia 100 g caşcaval 100 g şuncă Mod de preparare: Pentru aluat se pun la fiert cartofii curăţaţi, în apă cu puţină sare. Se […]
Le Cordon Bleu din: piept de pui, oua, faina, paine, sunca, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g piept de pui (două piepturi) 4 ouă 1/2 cană făină de grâu 1/2 cană făină de porumb 4 felii de pâine albă 2 felii de şuncă de Praga 2 felii de caşcaval sare şi piper negru după […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.