Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi
PrinteazaCordon bleu cu garnitura de cartofi noi din: piept de pui, branza topita, sunca, ou, pesmet, cartofi, sare, piper, usturoi verde, ulei, unt.
- 4 felii piept de pui
- 4 felii branza topita
- 4 felii sunca presata
- 1 ou
- 4-5 linguri pesmet
- 1 kg cartofi mici
- sare
- piper
- usturoi verde sau rozmarin
- 150 ml ulei pentru prajit
- 50 g unt
Mod de preparare:
Crestezi pe grosime feliile de pui în două, obţinând din fiecare un fel de portofel pe care îl desfaci, îl sărezi, condimentezi şi pui pe o parte felia de şuncă, pe cealaltă felia de brânză topită. Inchizi „portofelul” şi îl fixezi cu scobitori. Apoi procedezi la fel şi cu celelalte felii de piept de pui.
Intr-o farfurie adâncă, baţi oul cu piperul şi sarea, treci portofelele prin ou, apoi prin pesmet şi le păstrezi în frigider pentru 30 de minute. Incingi uleiul şi prăjeşti feliile la foc mediu.
Cartofii tineri conţin mai puţin amidon decât cei maturi. Ii poţi prepara cu mai puţin ulei, într-o tigaie antiaderentă, preferabil placată cu ceramică. Dacă sunt mari, îi cureţi de coajă cu ajutorul unui burete de sârmă şi îi tai în sferturi.
Dacă ai cartofi mici, nu va trebui să-i tai. Ii condimentezi după gust, cu rondele de usturoi verde, piper sau rozmarin şi îi stropeşti cu 2 linguri de ulei. Ii aşezi în tigaia cu unt topit şi îi coci la foc mic, circa 20 de minute.
Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi
Pofta buna!