Cordon bleu cu legume
PrinteazaCordon bleu cu legume
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 200 g mazare
- 2 morcovi subtiri
- 1 legatura ceapa
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- 150 g branza proaspata de vaci
- 50 g cascaval
- 4 bucati piept pui
- 4 felii sunca presata
- 1 lingura de faina
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- 3 linguri unt
- 3-4 linguri ulei
- sare, piper
Preparare:
Toate legumele se curata si se spala. cartofii se taie in jumatati si se fierb in apa cu sare, iar ceapa si celelalte legume se pun separat intr-o alta oala la fiert in apa cu sare si o lingura de unt.
Pieptul de pui se spala se curata de pielite, se usuca cu un servet absorbant si se aie pe mijloc. Se condimeneaza cu sare si piper si se lasa 5 minute acoperit la rece. Intr-un castron se pune branza proaspata si se amesteca cu ceapa tocata marunt,, cascavalul ras, sare si piper dupa gust.
In fiecare buzunarel de piept se introduce o felie de sunca si o lingura din compozitia de branza si se intinde uniform. Pentru siguranta si aspect placut se prind cu scobitori, se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei.
Se servesc calde cu garnitura de legume fierte gratinate cu unt.
Pofta buna!
Nu am facut niciodata cordon bleu, merita sa incerc. Cred ca mi-ar iesi bun 🙂