Cordon-bleu de pui cu roşii
PrinteazaCordon-bleu de pui cu roşii din: rosii, fileuri de pui, sare, piper, sunca, cimbru, branza gouda, oua, faina, pesmet, ulei.
- 2 rosii
- 4 fileuri de piept de pui (a 140 g)
- sare
- piper
- 4 felii sunca
- 1 lingura cimbru tocat
- 4 felii de branza Gouda
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 100 g pesmet
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se crestează roşiile, se opăresc şi se trec prin jet de apă rece; se decojesc. Se taie sferturi, se curăţă de seminţe, iar pulpa se taie cuburi. Se spală şi se şterge carnea; se crestează câte un buzunar în fiecare bucată, pe lung.
Se desface, se bate puţin, se sărează, se piperează şi se aşază deasupra câte o felie de şuncă, câteva bucăţele de roşii şi puţin cimbru, apoi câte o felie de brânză; se pliază şi se fixează. Se bat ouăle. Se tăvălesc bucăţile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou şi în final prin pesmet.
Se prăjesc în ulei încins cca 5 min. pe fiecare parte. Eventual se ornează cu felii de lămâie şi cimbru.
Cordon-bleu de pui cu roşii
Pofta buna!