Friptura de porc cu sos de afine si portocale – un preparat sofisticat si delicios, perfect pentru mesele festive si ocaziile speciale. Combinația dintre carnea suculentă de porc și sosul dulce-acrișor de afine și portocale creează o armonie perfectă de arome și texturi. Această rețetă este ușor de urmat și va impresiona cu siguranță familia […]
Cordon bleu din piept de curcan
PrinteazaCordon bleu din piept de curcan
Ingrediente:
- 4 snitele de curcan subtiri
- 4 felii de sunca fiarta
- 4 felii de branza tare (de pilda, branza de munte sau Gouda)
- 2 oua
- 6 linguri de pesmet
- 3 linguri de faina
- sare
- piper macinat
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- untura
Mod de preparare:
Cordon bleu din piept de curcan: Bati snitelul, apoi il piperezi pe ambele parti si il condimentezi cu boia de ardei.
Pui peste fiecare felie de snitel cate o felie de sunca si una de branza.
Lipesti snitelele intre ele, le presari cu putina faina. Pui ouale intr-o farfurie, le bati si le sarezi un pic. Pui si pesmetul intr-o farfurie.
Dai snitelul prin ou, apoi il impanezi cu pesmet, pe care il apesi bine cu mana intinsa.
Lasi un pic deoparte snitelele. Incingi foarte tare intr-o tigaie untura, pui snitelele umplute inauntru, faci focul un pic mai mic si prajesti ambele snitele cate 5 minute, pana cand devin maro-aurii pe fiecare parte. Le servesti garnisite cu felii de lamaie.
Pofta buna!
Cvas de Secară – Este o băutură tradițională fermentată, cunoscută pentru gustul său răcoritor și ușor acidulat. Această băutură este preparată prin fermentarea pâinii de secară, zahărului și drojdiei, rezultând într-o băutură cu un gust distinct și beneficii pentru sănătate. Pâinea de secară, prăjită și înmuiată în apă fierbinte, formează baza acestei băuturi. Procesul de […]