Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler
PrinteazaO reteta delicioasa de Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler din: cartofi, rosii, ulei, sare, piper, ceapa verde, muschi de porc, emmentaler, sunca de praga, oua, smantana, faina si pesmet.
- 600 g cartofi fierţi în coajă (din ziua precedentă) •
- 2 cepe roşii
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 4 cepe verzi
- 4 felii muşchi de porc (a 150 g)
- 4 felii Emmentaler
- 4 felii şuncă de Praga
- 2 ouă
- 1-2 linguri smântână
- 50 g făină
- 150 g pesmet
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii şi se taie felii. Se curăţă ceapa roşie şi se taie inele. Ambele se prăjesc în 2 linguri de ulei cca 10 min. Se sărează şi se piperează.
Se curăţă ceapa verde şi se taie rondele. Se bate carnea şi se aşază deasupra câte o felie de caşcaval şi una de şuncă; se pliază deasupra carnea şi se fixează. Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper.
Pe câte o farfurie se aşază pesmetul şi făina. Se tăvălesc şniţelele umplute întâi prin făină, se scutură surplusul, apoi se tăvălesc prin ou şi din nou prin pesmet.
Se prăjesc în ulei 2-3 min. pe fiecare parte. Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se adaugă ceapa verde la cartofi şi se prăjesc puţin împreună; se servesc drept garnitură la şniţele.
Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler
Pofta buna!