Cordon bleu prajit in pesmet din: piept de pui, sunca, cascaval, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 8 felii şuncă 4 fileuri piept de pui 4 felii caşcaval 2 ouă 4 linguri făină 4 linguri pesmet ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Fiecare bucată de carne se bate cu ciocanul special de şniţele. Se aşază […]
Cordon bleu cu vinete
PrinteazaCordon bleu cu vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper.
Se spune că acest preparat a fost inventat în Franța, în secolul al XVI-lea, de către un bucătar al regelui Henric al III-lea, care a creat un fel de mâncare în formă de panglică albastră (cordon bleu) pentru a o onora pe Caterina de Medici, soția regelui.
- 1 vânătă medie
- 100 g caşcaval
- 100 g bacon
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- ulei
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează.
După ce se scurg bine, se aşază pe fiecare felie de vânătă câte o felie de caşcaval şi una de bacon.
Se acoperă cu altă felie de vânătă, se fixează bine cu o scobitoare, apoi se tăvălesc prin făină, ou şi pesmet.
Se rumenesc în ulei încins, pe ambele părţi.
Se servesc cu salata.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cordon bleu cu carne de vitel
Cordon bleu cu carne de vitel din: carne, cascaval, sunca, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de viţel 4 felii caşcaval 4 felii şuncă făină pesmet un ou unt sare piper Mod de preparare: Carnea se bate şi se presară cu sare şi piper. Pe fiecare bucată de carne se aşază o felie […]
Pofta buna!