Corn cu gem de caise

Printeaza

Corn cu gem de caise

Corn cu gem de caise

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • o lămâie
  • 75 ml apă rece
  • un ou
  • 50 g lapte praf
  • un borcan de gem de caise
  • 100 g zahăr pudră
  • un vârf de cuţit de sare
  • esenţă de vanilie
  • praf de copt
  • fructe confiate

Preparare:

Intr-un vas se mixează untul cu zahărul pudră, apa şi oul până rezultă o cremă spumoasă. Se adaugă sarea, două linguriţe de esenţă de vanilie, sucul şi coaja rasă de la lămâie, o jumătate de linguriţă de praf de copt şi se mixează.

Se presară făina cernută, se frământă totul până când rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.

Se acoperă cu folie de plastic, se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se întinde o foaie groasă de un centimetru.

Se decupează cornuleţe cu o formă specială pentru biscuiţi sau se taie cercuri cu un pahar, apoi cu un cuţit se taie in jumatati. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc 12-15 minute la foc mediu.

Se scot din tavă, se lasă să se răcească complet, apoi se ung o parte din biscuiţi cu gem. Se acoperă cu alt biscuite, se dau cu zahăr pudră şi se depozitează într-o cutie de metal.

Corn cu gem de caise

Corn cu gem de caise.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.