Corn de gazelă
PrinteazaCorn de gazela din: faina, ou, unt, apa de flori de portocal, zahar, migdale, scortisoata si zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g faină albă
- 1 ou
- 20 g unt
- 1 lingură apă de flori de portocal
pentru pasta de migdale:
- 175 g zahăr
- 250 g migdale curăţate
- 50 g unt
- 1 vârf de linguriţă scorţişoară
- 2 linguri apă de flori de portocal
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Râşneşte migdalele foarte fin. Pune pulberea obţinută într-un vas împreună cu zahărul, scorţişoara, untul şi 2 linguri apă de flori de portocal.
Amestecă şi frământă îndelung toate ingredientele, apoi lasă compoziţia obţinută să se odihnească câteva ore.
Frământă făina cu untul, oul, apa de flori de portocal călduţă până când obţii un aluat omogen şi tare.
Taie aluatul bucăţi şi întinde din fiecare fâşii cu grosimea de 0,5 cm.
Cu ajutorul unui pahar de vin, taie din aluat discuri mici şi pune în centrul lor câte o linguriţă din pasta de migdale.
Pliază aluatul, lipeşte marginile şi rotunjeşte-l în formă de semilună.
Imbracă interiorul unei tăvi cu hârtie de copt şi aşază cornuleţele. Coace-le 15-20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Scoate-le din cuptor şi tăvăleşte-le prin zahăr pudră, apoi aranjează-le frumos pe un platou.
Corn de gazelă
Pofta buna!
Interesanta reteta asta