Corn de gazelă

Printeaza

Corn de gazela din: faina, ou, unt, apa de flori de portocal, zahar, migdale, scortisoata si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 250 g faină albă
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • 1 lingură apă de flori de portocal

pentru pasta de migdale:

  • 175 g zahăr
  • 250 g migdale curăţate
  • 50 g unt
  • 1 vârf de linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri apă de flori de portocal

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Râşneşte migdalele foarte fin. Pune pulberea obţinută într-un vas împreună cu zahărul, scorţişoara, untul şi 2 linguri apă de flori de portocal.

Amestecă şi frământă îndelung toate ingredientele, apoi lasă compoziţia obţinută să se odihnească câteva ore.

Frământă făina cu untul, oul, apa de flori de portocal călduţă până când obţii un aluat omogen şi tare.

Taie aluatul bucăţi şi întinde din fiecare fâşii cu grosimea de 0,5 cm.

Cu ajutorul unui pahar de vin, taie din aluat discuri mici şi pune în centrul lor câte o linguriţă din pasta de migdale.

Pliază aluatul, lipeşte marginile şi rotunjeşte-l în formă de semilună.

Imbracă interiorul unei tăvi cu hârtie de copt şi aşază cornuleţele. Coace-le 15-20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Scoate-le din cuptor şi tăvăleşte-le prin zahăr pudră, apoi aranjează-le frumos pe un platou.

Corn de gazelă

Corn de gazelă

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.