Corn cu migdale si caise

Printeaza

Corn cu migdale si caise din: aluat de foitaj, caise, migdale, albusuri, zahar pudra, fistic, zahar vanilinat, ou, frunze de menta, miere, esenta de vanilie, frisca.

Ingrediente:Corn_cu_migdale_si_caise

  • doua foi aluat de foitaj
  • 600 g caise
  • 200 g migdale
  • doua albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g fistic
  • doua pliculete cu zahar vanilinat
  • un ou
  • o cana cu frunze de menta
  • 75 ml miere
  • o lingurita cu esenta de vanilie
  • frisca

 

Mod de preparare:

Albuşurile se mixează cu zahărul vanilinat până îşi dublează volumul şi se întăresc. Se amestecă bine cu zahărul pudră, fisticul şi 100 g migdale măcinate.

Aluatul se decongelează la tem¬peratura camerei ca să nu se rupă foile, se presează uşor cu un sucitor şi se taie pătrate potrivit de mari.

Se ung cu pasta de albuş şi migdale, se aşază la capetele fiecăruia câte o jumătate de caisă, se ung cu ou bătut şi se suprapun capetele opuse.

Se aşază cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.

Menta se spală, se scurge de apă şi se pune într-un vas. Se toarnă deasupra mierea şi esenţa de vanilie, se presară restul de migdale şi se pasează totul cu un blender până capătă consistenţa unui sos.

Cornurile se servesc calde sau reci, stropite cu sosul de menta rece si frisca.

Corn cu migdale si caise

Corn_cu_migdale_si_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.