Corn cu nuca, scortisoara si rom

Printeaza

Corn cu nuca, scortisoara si rom din: făină, oua, drojdie de bere, margarina, lapte, zahar, nuci, scortisoara, rom, sare, esenta de vanilie, coajă de lămâie sau portocală.

Ingrediente:

  • 3/4 kg făină
  • 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns pe deasupra
  • 70 g drojdie de bere
  • 200 g margarina
  • 1 pahar lapte
  • 200 g zahăr
  • 250 g nuci
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură rom
  • un vârf cuţit de sare
  • esenţă de vanilie
  • coajă (rasă) de lămâie sau portocală

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină, gălbe­nuşurile bătute cu sare, drojdia dizolvată în lapte călduţ, arome şi 2 linguri zahăr. Amesteci totul bine şi laşi să crească timp de 1 oră. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de 2 cm.

Separat, freci margarina pentru copt şi gătit cu restul de zahăr şi întinzi amestecul peste foaie.

Deasupra presari nu­cile date prin maşină şi amesteca­te cu scorţişoara pisată fin. Rulezi foaia şi o curbezi uşor, dându-i forma unui corn. Ungi fiecare corn pe deasupra cu gălbenuş, apoi aşezi cornurile într-o tavă unsă cu puţină margarina pentru copt şi gătit şi presărată cu pesmet fin sau cu făină.

Coci la foc potrivit, timp de 30-40 de minute. Din acest alu­at poţi face, în locul acestui corn mai mare, două sau trei cornuri mai mici, urmărind în continuare indicaţiile de mai sus.

Corn cu nuca, scortisoara si rom

Corn_cu_nuca_scortisoara_si_rom

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.