Cornulete cu branza feta din: faina, ou, margarina, sare, zahar, feta, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g margarină 4 linguri apă un praf sare o linguriţă zahăr Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă […]
Corn cu rahat si cu gem
PrinteazaCorn cu rahat si cu gem din: drojdie uscata, apa miere, zahar tos, oua, faina, unt, sare, rahatgem de coacaze, unt.
Ingrediente:
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 275 ml apa
- 2 linguri de miere
- 100 g zahar tos
- 3 oua
- 500 g faina
- 150 g unt
- ½ de lingurita de sare
- 200 g rahat
- Gem de coacaze
- Unt pentru tava
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si putina faina.
Cand a crescut sufficient, se adauga restul de zahar tos, sarea si untul. Se pun 2 oua, mierea si se amesteca totul cu un tel.
Se toarna in mijlocul fainii si se framanta pana cand rezulta un aluat omogen. Daca este nevoie, se mai adauga faina
. Se lasa la dospit 30 de minute, se intinde o foaie groasa de un centimetru si se taie in triunghiuri mari.
Se aseaza bucatelele de rahat, se ruleaza sub forma de corn si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se ung cu ou batut, se introduce tava in cuptor si se coc. In loc de rahat se poate folosi gem de coacaze.
Se serveste alaturi cu un pahar de limonada.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornuri cu crema de vanilie
Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- corn cu rahat
Le fac des copiilor cornuri cu gem si lor le plac foarte mult. O sa incerc sa fac si aceasta reteta de corn cu rahat si cu gem.