Cornete cu brânză şi somon afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de cornete cu branza si somon afumat din: foi de lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon afumat, sare si piper alb.
- 5–6 foi de lasagna (din comert)
- 300 g brânză de vaci proaspătă
- 3 linguri smântână
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 10 felii de somon afumat
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Fierbeţi foile de lasagna în apă cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. După ce au fiert, scurgeţi usor foile de lasagna şi le aşezaţi una lângă cealaltă pe o planşetă.
Amestecaţi brânza de vaci cu smântâna şi adaugaţi zeama de lămâie. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
Ungeţi foile de lasagna cu pasta de brânză, tăiaţi foaia pe jumătate şi puneţi pe fiecare pătrat o felie de somon.
Rulaţi apoi foile de lasagna sub formă de cornet, le fixaţi cu scobitori şi le ornaţi cu cimbru proaspăt sau frunze de mentă.
Serviţi cornetele alături de un pahar de vin alb sau de bere, în functie de plăcere.
Cornete cu brânză şi somon afumat
Pofta buna!