Cornete cu inghetata de ciocolata
PrinteazaCornete cu inghetata de ciocolata din: albusuri, zahar, frisca, ciocolata, lapte, esenta de rom, cornete din napolitana.
- 4 albusuri
- 150 g zahar
- 250 ml frisca
- 100 g ciocolata
- 10 ml lapte
- esenta de rom
- cornete din napolitana
Mod de preparare:
Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţă de rom şi continuăm să batem până se întăreşte. Păstrăm la rece. Topim ciocolata pe baie de abur şi o amestecăm cu 2 linguri de lapte. Lăsăm să se răcească puţin.
Amestecăm spuma de albuşuri cu frişca şi ciocolata topită. Turnăm compoziţia într-o tavă şi băgăm în congelator (tinem trei ore la rece). După ce s-a îngheţat, luăm cupe din îngheţată şi umplem cornetele.
Cornete cu inghetata de ciocolata
Pofta buna!
Sa-mi prepari si mie niste cornete de inghetata 😛