Cornulete cu branza feta din: faina, ou, margarina, sare, zahar, feta, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g margarină 4 linguri apă un praf sare o linguriţă zahăr Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă […]
Cornuleţe cu brânză franţuzească
PrinteazaCornuleţe cu brânză franzuţească din: faina, unt, ou, sare, iaurt, branza frantuzeasca cu mucegai, ou, bere, seminte de mac, chimen, seminte de susan, seminte de in.
- 275 g faina
- 125 g unt
- 1 ou
- sare
- 2 linguri de iaurt
- 200 g branza frantuzeasca cu mucegai
- 1 ou
- 3 linguri de bere
- 1 lingura seminte de mac
- 1 lingura de chimen
- 1 lingura seminte de susan
- 1 lingura seminte de in
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un castron, se adaugă untul topit, 1 ou, 1/2 linguriţă de sare şi iaurtul.
Se amestecă bine şi se frământă un aluat moale. Se taie brânza în bucăţi mici. Se întinde o foaie de aluat de 3 mm grosime şi se taie triunghiuri.
Se pune câte o bucăţică de brânză în fiecare triunghi, se unge cu o parte din oul bătut, apoi cu jumătate de bere si se rulează.
Se pun triunghiurile în tava acoperită cu hârtie de copt şi se ung din nou cu ou şi bere.
Se presară deasupra mac, chimen, susan sau in. Se coc la foc mic, 10-12 minute.
Cornuleţe cu brânză franzuţească
Pofta buna!
poate iti place si:
Cornulete cu nuci si gem
Cornulete cu nuci si gem din: faina, oua, ulei, praf de copt, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 ml ulei 2 ouă un plic praf de copt 4 linguri apă rece un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: 350 g gem 50 g nuci Mod de preparare: Pentru aluat, se […]
Pofta buna!
am facut cornulete si cu branza de vaca,au iesit bune si fara branza frantuzeasca