Cornulete cu carne si patrunjel verde
PrinteazaCornulete cu carne si patrunjel verde din: faina, smantana, unt, drojdie, zahar, sare, lapte, carne, ceapa, grasime, oua, piper, patrunjel verde.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 200 g smântână
- 200 g unt sau margarină
- 20 g drojdie
- o linguriţă cu zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 50 ml lapte
Pentru umplutură:
- 600 g carne macră
- 2-3 cepe
- 50 g grăsime
- 2 ouă
- sare
- piper pisat
- o legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Aluatul: se dizolvă drojdia cu laptele călduţ într-un vas. Se adaugă făina, smântână, untul moale, zahărul, sarea, se amestecă bine şi se lasă să se odihnească 2-3 ore.
Se pune pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie de circa 0,5 cm grosime şi se decupează în triunghiuri.
In mijlocul triunghiurilor se pune câte o linguriţă cu umplutură de came, preparată astfel: carnea, tăiată în bucăţele mici, se înăbuşă într-o cratiţă cu grăsime, cu ceapa tăiată felii subţiri şi cu sare. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă.
După ce a fiert şi a scăzut bine, se trece de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă ouă sare şi piper şi se amestecă bine.
După ce s-a pus umplutura pe aluat, se rulează, dându-se formă de comuleţe şi apoi se lasă 20-30 de minute la loc călduţ, să crescă, după care se ung cu ou şi se introduc în cuptorul încălzit potrivit.
Se coc până se rumenesc. Se servesc calde.
Pofta buna!