Cornulete cu carne si patrunjel verde

Printeaza

Cornulete cu carne si patrunjel verde din: faina, smantana, unt, drojdie, zahar, sare, lapte, carne, ceapa, grasime, oua, piper, patrunjel verde.

Ingrediente:Cornulete cu carne si patrunjel verde

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 g smântână
  • 200 g unt sau margarină
  • 20 g drojdie
  • o linguriţă cu zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 50 ml lapte

Pentru umplutură:

  • 600 g carne macră
  • 2-3 cepe
  • 50 g grăsime
  • 2 ouă
  • sare
  • piper pisat
  • o legătură de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Aluatul: se dizolvă drojdia cu laptele călduţ într-un vas. Se adaugă făina, smântână, untul moale, zahărul, sarea, se amestecă bine şi se lasă să se odihnească 2-3 ore.

Se pune pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie de circa 0,5 cm grosime şi se decupează în triunghiuri.

In mijlocul triunghiurilor se pune câte o linguriţă cu umplutură de came, preparată astfel: carnea, tăiată în bucăţele mici, se înăbuşă într-o cratiţă cu grăsime, cu ceapa tăiată felii subţiri şi cu sare. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă.

După ce a fiert şi a scăzut bine, se trece de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă ouă sare şi piper şi se amestecă bine.

După ce s-a pus umplutura pe aluat, se rulează, dându-se formă de comuleţe şi apoi se lasă 20-30 de minute la loc călduţ, să crescă, după care se ung cu ou şi se introduc în cuptorul încălzit potrivit.

Se coc până se rumenesc. Se servesc calde.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.