Cornulete de casa cu nuca si gem

Printeaza

Cornulete de casa cu nuca si gem din: faina, drojdie, zahar, ulei, untura, ou, sare, esenta de rom, esenta de vanilie, lapte, gem, nuca.

Ingrediente: 

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri zahăr
  • 150 ml ulei sau untură
  • 1 ou
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 fiolă esenţă de rom sau de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 300 g gem
  • 150 g miez de nucă
  • 1 ou pentru uns
  • 3 linguri cu zahăr pentru decor
  • făină pentru planşetă
  • 1 lingură cu ulei pentru tavă

 

 

Mod de preparare:

Freacă drojdia cu zahărul până obţii o pastă omogenă, în care zahărul s-a dizolvat.

Cerne făina într-un castron, iar în mijloc modelează o adâncitură, în care pune treptat oul bătut cu sarea, drojdia, esenţa şi laptele călduţ.

Frământă bine aluatul şi lasă-l să crească la cald, timp de 45 de minute.

Imparte aluatul în 5 bucăţi egale, pe care le întinzi cu sucitorul, pe planşeta presărată cu făină, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm.

Cu un cuţit bine ascuţit, trecut prin făină, taie cercurile în 8 triunghiuri egale.

Amestecă nuca măcinată cu gemul. Pune câte o linguriţă de amestec la baza fiecărui triunghi şi rulează-le.

Aşază-le în tava unsă cu ulei şi lasă-le să dospească timp de 20-30 de minute.

Unge cornuleţele cu ou bătut şi coace-le timp de 25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Când le scoţi din cuptor, unge-le din nou cu ou şi presară imediat deasupra zahăr.

Cornulete de casa cu nuca si gem

Cornulete_de_casa_cu_nuca_si_gem

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.