Cornulete de casa cu nuca si gem
PrinteazaCornulete de casa cu nuca si gem din: faina, drojdie, zahar, ulei, untura, ou, sare, esenta de rom, esenta de vanilie, lapte, gem, nuca.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 3 linguri zahăr
- 150 ml ulei sau untură
- 1 ou
- 1 linguriţă cu sare
- 1 fiolă esenţă de rom sau de vanilie
- 100 ml lapte
- 300 g gem
- 150 g miez de nucă
- 1 ou pentru uns
- 3 linguri cu zahăr pentru decor
- făină pentru planşetă
- 1 lingură cu ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Freacă drojdia cu zahărul până obţii o pastă omogenă, în care zahărul s-a dizolvat.
Cerne făina într-un castron, iar în mijloc modelează o adâncitură, în care pune treptat oul bătut cu sarea, drojdia, esenţa şi laptele călduţ.
Frământă bine aluatul şi lasă-l să crească la cald, timp de 45 de minute.
Imparte aluatul în 5 bucăţi egale, pe care le întinzi cu sucitorul, pe planşeta presărată cu făină, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm.
Cu un cuţit bine ascuţit, trecut prin făină, taie cercurile în 8 triunghiuri egale.
Amestecă nuca măcinată cu gemul. Pune câte o linguriţă de amestec la baza fiecărui triunghi şi rulează-le.
Aşază-le în tava unsă cu ulei şi lasă-le să dospească timp de 20-30 de minute.
Unge cornuleţele cu ou bătut şi coace-le timp de 25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Când le scoţi din cuptor, unge-le din nou cu ou şi presară imediat deasupra zahăr.
Cornulete de casa cu nuca si gem
Pofta buna!