Cornulete cu cascaval

Printeaza

Cornulete cu cascaval din: faina, unt, margarina, smantana, oua, sare, cascaval, galbenus, urda, marar.

Ingrediente pentru aluat şi decor: Cornulete_cu_cascaval

  • 150 g făină
  • 100 g unt sau margarină
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • sare
  • caşcaval ras
  • 1 gălbenuş

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g urdă
  • 1 legătură mărar sau 1 linguriţă mărar uscat
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare:

Se cerne într-un castron făina, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pun smântână şi 1/2 linguriţă de sare sau după gust.

Se frământă aluatul şi se întinde în strat subţire pe planşeta presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt.

Pe toată suprafaţa foii, se întinde un strat fin de unt şi se împătureşte în trei.

Se lasă la rece timp de 20 de minute, apoi se scoate, se unge şi se împătureşte din nou. Se repetă această operaţie de alte 4 ori.

Se înveleşte aluatul în folie de plastic şi se lasă la rece până a doua zi.

Pentru umplutură, se zdrobeşte urda cu furculiţa şi se amestecă împreună cu mărarul fin tocat, puţină sare şi oul bătut.

Pe planşeta presărată cu făină, se întinde aluatul în strat de 3-4 mm si se taie triunghiuri cu cuţitul trecut prin făină.

Se repartizează umplutura pe triunghiurile de aluat şi se rulează dinspre bază înspre vârf. Se aduc colţurile către interior, dând forma de cornuleţ.

Se aşază în tavă, se ung cu gălbenuş şi se presară deasupra caşcaval ras. Se coc 25 de minute, la foc mediu. Sunt excelente calde, cu lapte bătut alături, la micul dejun.

Cornulete cu cascaval

Cornulete_cu_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.