Cornuleţe cu ciocolată

Printeaza

O reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra.

Ingrediente:Cornuleţe cu ciocolată

  • 3 dreptunghiuri de foitaj
  • 1 ou
  • 1 lingura frisca
  • 50 g fulgi de migdale (sau alune)
  • 6 batoane de ciocolata
  • 1/3 tableta de ciocolata amaruie
  • 1 lingura de zahar pudra

 

Mod de preparare:

Dezgheţaţi foitajui. Tăiaţi fiecare dreptunghi în două, pe diagonală, apoi aşezaţi bucăţile pe o hârtie pentru copt. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Separaţi oul. Bateţi gălbenuşul şi frişca. Bateţi albuşul uşor, ungeţi cu el triun­ghiurile de foitaj şi presăraţi-le cu fulgii de migda­le.

Aşezaţi hârtia de copt peste ele şi presaţi mig­dalele. Intoarceţi cu grijă triunghiurile. Tăiaţi ciocolata amăruie mărunt. Pe partea mai lată a triunghiurilor aşezaţi câte 1 baton de ciocolată şi, eventual, restul de fulgi de migdale.

Rulaţi-le şi tapetaţi-le cu amestecul cu frişcă şi gălbenuş, apoi aşezaţi-le împreună cu hârtia pentru copt pe o tavă. Aşezaţi în cuptor o ceaşcă termorezistentă, plină cu apă. Coaceţi cornuleţele 16-20 de minute.

Cornuleţe cu ciocolată

Cornuleţe cu ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.