Cornuleţe cu ciocolată
PrinteazaO reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra.
- 3 dreptunghiuri de foitaj
- 1 ou
- 1 lingura frisca
- 50 g fulgi de migdale (sau alune)
- 6 batoane de ciocolata
- 1/3 tableta de ciocolata amaruie
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare:
Dezgheţaţi foitajui. Tăiaţi fiecare dreptunghi în două, pe diagonală, apoi aşezaţi bucăţile pe o hârtie pentru copt. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Separaţi oul. Bateţi gălbenuşul şi frişca. Bateţi albuşul uşor, ungeţi cu el triunghiurile de foitaj şi presăraţi-le cu fulgii de migdale.
Aşezaţi hârtia de copt peste ele şi presaţi migdalele. Intoarceţi cu grijă triunghiurile. Tăiaţi ciocolata amăruie mărunt. Pe partea mai lată a triunghiurilor aşezaţi câte 1 baton de ciocolată şi, eventual, restul de fulgi de migdale.
Rulaţi-le şi tapetaţi-le cu amestecul cu frişcă şi gălbenuş, apoi aşezaţi-le împreună cu hârtia pentru copt pe o tavă. Aşezaţi în cuptor o ceaşcă termorezistentă, plină cu apă. Coaceţi cornuleţele 16-20 de minute.
Cornuleţe cu ciocolată
Pofta buna!