Cornulete cu bors
Printeaza
O reteta delicioasa de cornulete cu bors, faina, ulei, drojdie, zahar, zahar vanilat, magiun, zahar pudra si sare.
- 250 g făină
- 150 ml ulei
- 100 ml borş
- 25 g drojdie
- 25 g zahăr
- 1 plic cu zahăr vanilat
- magiun sau gem de fructe
- zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Freacă drojdia cu zahărul. Adaugă uleiul, o linguriţă rasă cu sare, borşul, iar la sfârşit, făina. Frământă bine toate aceste ingrediente, după care lasă aluatul să crească într-un loc călduţ cam 30 de minute, până ce îşi dublează volumul.
Imparte aluatul în şase bucăţi egale şi modelează-le ca pe nişte mingi.întinde fiecare bucată cu sucitorul, după care taie triunghiuri egale. Pe fiecare triunghi, aşază la bază câte o linguriţă cu magiun şi rulează uşor.
Aşază-le într-o tavă neunsă. Procedează la fel cu restul de aluat. Coace-le la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute, până se rumenesc puţin. Trece-le cât sunt fierbinţi prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Pofta buna!