Cornulete cu bors

Printeaza

 

O reteta delicioasa de cornulete cu bors, faina, ulei, drojdie, zahar, zahar vanilat, magiun, zahar pudra si sare.

Ingrediente:Cornulete cu bors

  • 250 g făină
  • 150 ml ulei
  • 100 ml borş
  • 25 g drojdie
  • 25 g zahăr
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • magiun sau gem de fructe
  • zahăr pudră
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă drojdia cu zahărul. Adaugă uleiul, o linguriţă rasă cu sare, borşul, iar la sfârşit, făina. Frământă bine toate aceste ingrediente, după care lasă aluatul să creas­că într-un loc călduţ cam 30 de minute, până ce îşi dublează volumul.

Imparte aluatul în şase bucăţi egale şi modelează-le ca pe nişte mingi.întinde fiecare bucată cu sucitorul, după care taie triunghiuri egale. Pe fiecare triunghi, aşază la bază câte o linguriţă cu magiun şi rulează uşor.

Aşază-le într-o tavă neunsă. Procedează la fel cu restul de aluat. Coace-le la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute, până se rumenesc puţin. Trece-le cât sunt fierbinţi prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.