Cornulete cu carne de porc si vita
PrinteazaCornulete cu carne de porc si vita din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, lapte, carne de vita, carne de porc, ceapa, ulei, oua, sare, piper, patrunjel.
- 500 g faina
- 200 g margarina
- 150 g smantana
- 10 g drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 50 ml lapte
Ingrediente umplutura:
- 250 g carne vita + 250 g carne porc (tocata)
- 2 cepe taiate fin
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 legatura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu drojdia uscata (cea proaspata se amesteca intai cu putin lapte si faina).
Se adauga margarina, apoi smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si se lasa la dospit cca. 1 ora.
Carnea se amesteca cu ceapa calita. Se adauga ouale, sarea, piperul si patrunjelul.
Aluatul se intinde in foi de o jumatate de cm. Cu ajutorul unui castron mare se taie cercuri, care la randul lor se taie in 8 bucati.
Se adauga umplutura in fiecare triunghi si se ruleaza spre varf. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Cornuletele se ung cu oul amestecat cu putina apa. Se coc la foc potrivit 30-45 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cornulete cu carne tocata
Foarte bune cornulete cu carne