Cornulete cu carne tocata
PrinteazaCornulete cu carne tocata din: faina, drojdie, sare, oua, ulei, unt, lapte, busuioc, susan, carne tocata de vita, ceapa, piper, oua, mac.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 30 g drojdie uscată
- sare
- 2 ouă
- 4 linguri ulei
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- busuioc
- 50 g susan
Pentru umplutură:
- 200 g carne tocată de vită
- 2 cepe
- sare
- piper
- busuioc verde
- 2 ouă
- mac
Mod de preparare:
Torni laptele călduţ peste drojdie. Amesteci, presari puţină făină şi laşi maiaua la dospit, timp de 10 minute.
Separat, cerni făina, adaugi ouăle, sarea, untul topit, uleiul şi maiaua. Amesteci şi obţii un aluat pe care îl laşi la crescut timp de o oră. Toci ceapa, o căleşti, adaugi carnea, sarea, piperul şi busuiocul verde tocat.
După ce a scăzut, laşi la răcit şi adaugi oul în compoziţie. întinzi aluatul, apoi compoziţia şi formezi cornuleţe. Ungi cu ou, le presari cu mac şi le coci.
Pofta buna!