Cornulete cu ciocolata si ghimbir
PrinteazaCornulete cu ciocolata si ghimbir din: faina, unt, ciocolata, ou, miere, scortisoara, ghimbir, praf de copt, lapte, sare.
- 250 g făină
- 110 g unt
- 50 g ciocolată neagră
- un ou
- 50 ml miere
- o linguriţă cu scorţişoară
- o linguriţă cu ghimbir ras
- 4 g praf de copt
- 100 ml lapte dulce
- un vârf de linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează zahărul tos cu untul şi mierea până capătă aspectul unei creme. Se adaugă oul şi sarea, scorţişoara, ghimbirul ras şi praful de copt.
Se toarnă laptele dulce şi ciocolata topită la bain-marie răcită şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.
Se presară făina cernută, se frământă până se obţine un aluat omogen potrivit de tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Se întinde o foaie subţire, se taie triunghiuri mici şi se modelează sub formă de cornuleţe. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 20-30 de minute, se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Cornulete cu ciocolata si ghimbir
Pofta buna!