Cornuleţe cu ciocolată
PrinteazaCornuleţe cu ciocolată din: faina, drojdie, lapte, unt, sare, oua, zahar, crema de ciocolata, portocale, nuca, zahar vanilat, esenta de rom.
- 400 g făină
- 215 g drojdie
- 175 ml lapte dulce
- 30 g unt
- o linguriţă de sare
- două ouă
- 60 g zahăr tos
- 250 g cremă de ciocolată
- două portocale
- 100 g miezuri de nucă
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Crema de ciocolată se amestecă bine cu nuca măcinată şi coaja rasă de la portocale, mai puţin coaja de la o jumătate de portocală. Intr-un vas se dizolvă drojdia împreună cu llaptele călduţ şi zahărul tos. Făina se pune într-un vas mai mare şi în mijlocul ei se toarnă drojdia dizolvată, sarea, untul topit şi răcit. Se adaugă un ou, zahărul vanilinat, esenţa de rom şi coaja rasă de la jumătatea de portocală.
Se amestecă totul până când rezultă un aluatt nelipicios. Dacă este nevoie, se mai adaugă făina. Se acoperă aluatul cu un şervet de bucătărie şi se lasă să dospească 30 de minute la cald. Se întinde o foaie din aluat şi se decupează cercuri cu o formă sau cu un pahar.
In mijlocul fiecărui cerc se pune cremă, se ung marginile cu puţină apă, se lipesc şi li se dă formă de cornuleţe. Se aşază într-o tavă unsă cu unt, se ung cu oul rămas şi se introduc în cuptor.
Se ţin circa 20-30 de minute la foc mediu. Se poate adăuga nucă măcinată şi în aluat.
Poftă bună!