Cornulete cu gem si nuci
PrinteazaCornulete cu gem si nuci din: faina, oua, unt, ulei, lapte, drojdie, zahar pudra, lamaie, sare, zahar vanilat, gem de prune, nuca.
- 500 g făină
- 2 ouă
- 125 g unt
- 3 linguri ulei
- 200 ml lapte
- 25 g drojdie
- 100 g zahăr pudră
- coaja de la o lămâie
- sare
- un plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 150g gem de prune
- 150 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Se înmoaie drojdia în puţin lapte călduţ, cu o linguriţă de zahăr şi una de făină. Se lasă cinci minute, acoperită cu un şervet de bucătărie.
Intr-un bol, se cerne făina, se adaugă ouăle, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi zahărul. Se adaugă maiaua, grăsimea şi restul de lapte.
Se amestecă bine şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, aproximativ o oră.
Se amestecă gemul cu nuca. Aluatul se întinde şi se taie triunghiuri. Se pune umplutura, se răsucesc şi se coc.
Pofta buna!