Cornulete cu marar
PrinteazaCornulete cu marar din: faina, untura de porc, zahar, drojdie, ou, sare, marar, lapte, ceapa verde, branza de oaie.
pentru aluat:
- 1 kg faina
- 300 g untura de porc
- 1/2 lingurita zahar
- 1 cub (40 g) drojdie
- 1 ou
- 1 lingura sare
- 1 legatura marar
- circa 400 ml apa sau lapte
pentru umplutura:
- 2 legaturi marar
- 2-3 cozi de ceapa verde
- 500 g branza de oi sau branza framantata
Mod de preparare:
Faci o maia din drojdie, 1 lingura faina, zahar si 150 ml apa calda. Dupa ce a crescut la cald, o amesteci cu restul de faina cernuta, mararul tocat fin, out batut cu sarea si adaugi treptat untura, in timp ce framanti. Lasi aluatul sa creasca la cald, acoperit, 1 ora.
Pentru umplutura, amesteci branza rasa cu ceapa verde si mararul tocate. Intinzi aluatul in strat de 4-5 mm, pe planseta presarata cu faina. Tai discuri de 30 cm, pe care le imparti in 8 triunghiuri. Pui umplutura pe baza si rulezi.
Rumenesti cornuletele 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Cornulete cu marar
Pofta buna!