Cornulete cu rahat si lapte
PrinteazaCornulete cu rahat si lapte din: făină, drojdie droaspătă, apa, lapte, zahar, oua, unt, sare, unt topit, rahat turcesc, zahăr pudră.
- 450 g făină
- 25 g drojdie droaspătă
- 80 ml apă
- 180 ml lapte
- 50 g zahăr
- 2 ouă
- 50 g unt
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 100 g unt topit
- rahat turcesc
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă făina cu zahărul si sarea, iar drojdia se desface cu apa călduţă şi apoi se pune peste făină. Se adaugă ouăie şi laptele şi se amestecă.
Se pune şi untul, se amestecă şi se frământă un aluat omogen care se lasă la crescut, acoperit, o oră.
Apoi, din aluat.se rup bucăţi care se întind pe masa presărată cu făină, se ung cu unt topit şi se taie în raze de cerc.
Se aşază rahat în partea lată a triunghiului, se rulează şi se mai lasă la crescdt 20 de minute.
Se aşază apoi în tava de copt tapetată cu hârtie, se ung cu restul de unt topit şi se coc 15-20 de minute până ce devin aurii. După răcire, se presară cu zahăr pudră.
Cornulete cu rahat si lapte
Pofta buna!