Cornulete cu rahat si vanilie
PrinteazaCornulete cu rahat si vanilie din: untură, oua, smantana, extract de vanilie, sare, faina, zahăr pudră cu aromă, rahat diferit aromat.
Ingrediente:
- 150 g untură
- 2 gălbenuşuri
- 100 g smântână
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 praf de sare
- făină cât cuprinde
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- 300 g rahat diferit aromat
Mod de preparare:
Mixezi într-un bol untura cu sarea, gălbenuşurile şi extractul de vanilie. Pui smântână, omogenizând compoziţia. Cerni făina şi o adaugi treptat în amestecul de mai sus.
La început mixezi, iar când compoziţia începe să se întărească, frămânţi cu mâna până când vei obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.
Modelezi aluatul în formă de sferă sau baton gros, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
între timp, tai rahatul în bastonaşe de 3-4 cm. Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină şi tai din el triunghiuri, cu ajutorul rozetei.
Pui câte o bucată de rahat la baza fiecărui triunghi şi rulezi de la bază înspre vârf. Aşezi cornuleţele întc-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. Când sunt gata, le scoţi din tavă fierbinţi şi le treci prin zahăr pudră. Le oferi spre consum când s-au răcit complet.
Cornulete cu rahat si vanilie
Pofta buna!