Cornulete cu umplutură de nuca

Printeaza

Cornulete cu umplutură de nuca din: margarina, faina, otet, apa, lapte, nuci, zahar vanilinat, galbenus.

Ingrediente:Cornulete_cu_umplutura_de_nuca

pentru aluat:

  • 250 g margarina
  • 300 g faina
  • 1 lingura otet
  • 6 linguri apa

pentru umplutura:

  • 230 ml lapte
  • 200 g nuci fin macinate
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 250 g zahar
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Freci spumă margarina, apoi adaugi făina şi oţetul diluat în apă. Omogenizezi şi frămânţi puţin aluatul. îl modelezi în formă de sferă, îl înveleşti în folie şi îl păstrezi până a doua zi în frigider. Fierbi în lapte nucile, zahărul şi zahărul vanili-nat, până obţii o pastă groasă.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat subţire, de 2-3 mm. Tai cercuri pe care pui umplutură rece şi le rulezi, obţinând cornuleţe bine închise la capete.

Le aşezi în tavă, le ungi cu gălbenuş şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Cât sunt calde, le poţi presăra cu puţină scorţişoară.

Cornulete cu umplutură de nuca

Cornulete_cu_umplutura_de_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.