Cornulete cu umplutură de nuca
PrinteazaCornulete cu umplutură de nuca din: margarina, faina, otet, apa, lapte, nuci, zahar vanilinat, galbenus.
pentru aluat:
- 250 g margarina
- 300 g faina
- 1 lingura otet
- 6 linguri apa
pentru umplutura:
- 230 ml lapte
- 200 g nuci fin macinate
- 1 plic zahar vanilinat
- 250 g zahar
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Freci spumă margarina, apoi adaugi făina şi oţetul diluat în apă. Omogenizezi şi frămânţi puţin aluatul. îl modelezi în formă de sferă, îl înveleşti în folie şi îl păstrezi până a doua zi în frigider. Fierbi în lapte nucile, zahărul şi zahărul vanili-nat, până obţii o pastă groasă.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat subţire, de 2-3 mm. Tai cercuri pe care pui umplutură rece şi le rulezi, obţinând cornuleţe bine închise la capete.
Le aşezi în tavă, le ungi cu gălbenuş şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Cât sunt calde, le poţi presăra cu puţină scorţişoară.
Cornulete cu umplutură de nuca
Pofta buna!